Naturbruk djurvård

En gymnasieutbildning med inriktning djurvård. Är du en person som älskar djur och är intresserad av att lära dig mer kring hur man tar hand om dom så är detta utbildningen för dig.

Liten hund

Om kursen

Att leva tillsammans med sällskapsdjur är en viktig del av många människors livsstil idag. Många upplever att de mår bra av den gemenskap som relationen till exempelvis en hund kan ge. Hundar har också en viktig roll i många samhällsfunktioner, som till exempel tullhund, spårhund och ledsagarhund.

På Naturbruk djurvård med hundprofil får du lära dig om hur djur fungerar och du får använda dina praktiska kunskaper i skötsel av djur och djuranläggningar, djursjukvård och djurträning. Du lär dig om alla djur men särskilt om smådjur och flera kurser är specialiserade på arbete med hund.  Redan från år 1 kommer du att få arbeta praktiskt med skötsel av olika djur i olika miljöer och tillbringa tid med hund på plats i vår hundvårdsanläggning.

Genom APL och praktik kommer du också skapa många bra kontakter inom arbetslivet. Det kan vara som djurvårdare på djursjukhus, personal i zoobutik eller varför inte starta ditt eget hunddagis.

I slutet av utbildningen kan du få stöd i ditt arbetssökande inom denna växande bransch.

Tjej och hund

Kontaktperson för mer information