Furuboda Furuboden Second hand

Snart öppnar secondhandbutiken Furuboda Furuboden i Kristianstad!

Furuboda Furuboden

Snart öppnar Furuboden!

Snart öppnar secondhandbutiken Furuboden i Kristianstad, den förväntas öppna under våren 2023. Arbetet med att färdigställa Furuboden pågår för fullt av vår personal och värdefulla volontärer. 

Nu behöver vi er!

Har du några prylar du vill bli av med, skänk dem gärna till oss. Som tack får du 50% på en vara när du sedan handlar i butiken. 

Inlämning:

  • Måndagar och torsdagar 10.00 - 12.00

Prylarna behöver vara hela, rena och fungerande. Ej skrymmande möbler.

Vid behov kan vi enligt överenskommelse boka in en tid för avlämning av föremål utanför ordinarie inlämningstider. Vid frågor kring inlämning kontakta Pernilla, mail pernilla.lindblad@furuboda.se eller på tel 0708-80 60 91 eller Kristina på tel 073-941 46 08. 

Du hittar oss på Blekingevägen 7A på Björkhem i Kristianstad, se karta.

Karta till secondhandbutiken Furuboden Kristianstad

Mer om vår Second hand-verksamhet

Arbete • Delaktighet • Hållbarhet • Lärande

Furuboden Furuboda Secondhand har skapats av flera anledningar. Det viktigaste skälet för oss är att erbjuda sysselsättning och arbetsträning för våra grupper som i nuläget befinner vid sidan om den svenska arbetsmarknaden.

Våra deltagare påverkar, styr och formar vår Second hand och håller på att göra den till en butik man kan fynda i och en välkomnande mötesplats. Butiken kommer att bli en kreativ plats för utveckling på olika plan.

Vi vill också att besökare och medarbetare ska mötas så mycket som möjligt. Därför är du som kund en avgörande del av vårt koncept och vi bjuder med glädje på en kopp kaffe och en pratstund om du är sugen!

Vårt utbud och vår ideologi

Kläder och prylar

Vi säljer i första hand kläder och prylar och enstaka mindre möbler. Vi har kläder till både stora och små. Söker du saker för hemmet har vi ett brett utbud av allt från köksattiraljer till prydnad och textiler av olika slag.

Vi är beroende av gåvor från er som känner till oss och tar tacksamt emot det ni kan undvara, som ni inte använder längre eller som kanske blev utrensade vid senaste storstädningen. I ett samhälle där den omfattande konsumtionen ger kraftiga avtryck på miljön vill vi bidra till en ökad medvetenhet och ett mer hållbart tänk.

Vi tror att mycket av det som slängs idag kan ha ett högt värde för någon annan och att det som tycks slitet kan förädlas till något exklusivt och attraktivt med lite kreativitet och vilja.

Återinvestering av överskott

Furuboden Furuboda Second hand är en del av Föreningen Furuboda, en ideell organisation utan vinstintresse. Överskott från butiken återinvesteras i verksamheten för att på sikt erbjuda arbete för personer som av olika skäl har svårt att få ett arbete.