Sommarens korta kurser

Välkommen till Furuboda folkhögskola i 
Yngsjö under sommaren 2024!


Vi erbjuder ett blandat utbud av kurser - allt från musik och Skapande till våra Solskensveckor!
Här finns ett utbud med inspirerande innehåll och aktiviteter där du har möjlighet att prova på nya saker, utmana dig själv i något nytt eller utveckla något av dina intressen.
Förutsättningarna för att möta nya och gamla vänner finns självklart också.
På Furuboda finner du en öppen och tillgänglig miljö för alla med eller utan funktionsnedsättning. 

Några personer på en strand tittar ut mot havet och blå himmel med lätta moln

Sommarens korta kurser:

OBS! Deltagare med egen assistans är välkomna att söka till alla våra kursveckor. Noteringen egen assistans ovan innebär att Furuboda inte har möjlighet att erbjuda stöd under dessa veckor.

Sista ansökningsdag för ALLA kurser är den 1 februari! 
(I mån av plats görs antagning efter sista ansökningsdag, hör bara av dig och fråga!)

OBS! Det finns enstaka platser kvar på några kurser! Hör av dig med förfrågan! (inlagt 20 feb)

 

Notera att... 

.....Priserna för kurserna som står är grundpriset/deltagare. Har du frågor eller behöver någon variant av vistelse, ber vi dig ringa Martina Sandmark på 044-78 14 634 för att få rätt kostnadsuppgifter/information.
Medföljande assistenter betalar 1.035 kr/dygn/person. 

....vid avbokning senare än 20 dagar innan kursstart faktureras en avbokningsavgift på 50 % av det gällande avtalet (vid sjukdomsavbokning krävs läkarintyg). 

....Kurserna har olika antal kursdagar, detta för att passa fler deltagare och medföljande assistenter. 


Kursutbud sommaren 2024 

 

Skaparverkstan - 7.440 kr 

16-20 juni 

Gillar du att skapa fritt utan en massa regler? Är du sugen på att prova på att måla i acryl, akvarell eller trycka screentryck? Du vill kanske prova glasfusing eller att forma med keramiklera? Då är det här kursen för dig!
Här har du möjlighet att prova på olika tekniker och material både på traditionellt sätt och genom övningar som fokuserar på skapandeprocessen. 

Vi håller mestadels till i vår mysiga ateljé, men om vädret tillåter tar vi oss kanske ut i landskapet och målar i det fria. Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig som har mer erfarenhet av konstnärligt skapande. 

 

Sound & Action - 10.160 kr 

24 - 30 juni

En kurs med musiken i fokus, med liv och rörelse i alla former. Sound & Action samlar deltagare som vill spela instrument, sjunga, dansa och agera! Instrumenten anpassas så att alla kan vara med och musicera. På förmiddagarna jobbar du i en temagrupp. Efter inskickad ansökan och antagning, väljer du vilken temagrupp du vill medverka i: tex. kör, rock, pop mfl.  På eftermiddagarna kan du välja mellan olika workshops och andra fritidsaktiviteter. Kursen riktar sig till dig som har ett stort musikintresse och vill utvecklas musikaliskt. Alla kan vara med från 15 års ålder. Det är viktigt att du gillar och klarar av att medverka i stora grupper. 

 

Solskensvecka 1 & 3 - 10.010 kr 

Solskensvecka 2 - 6790 kr (5 dagar)

1.    1-7 juli 

2.    8-12 juli  

3.    5-11 augusti 

Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor - så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas.
I programmet finns bl. a. intressegrupper, fritidsaktiviteter och roliga kvällsarrangemang av olika slag. Veckorna påminner om varandra i programupplägg och under sommaren 2024 kommer det inte vara någon åldersindelning på dessa veckor.  

I aktiviteter, intressegrupper och program möts och utmanas du av dig själv, andra och ledarna på olika sätt. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som t.ex. idrott, musik eller något kreativt. Här jobbar vi tillsammans, ledarna inspirerar dig att våga och vilja testa på nya saker under veckan. Resten av dagen blandas med olika aktiviteter, bad och roliga kvällsprogram. Kvällsprogrammen varierar och kan t.ex. vara konsert, festivalkvällar, tävlingar mm. 

 

Sound & Action “mini" - 6.940 kr 

31 juli - 4 aug (5 dagar, egen assistans) 

En kurs med musiken i fokus, med liv och rörelse i alla former. Sound & Action ”mini” samlar ca 20 deltagare som vill spela musik tillsammans i grupp men behöver mer teknisk och digital hjälp för att kunna göra detta. Instrumenten anpassas så att alla kan vara med och musicera. På förmiddagarna jobbar du i en temagrupp. På eftermiddagarna kan du välja mellan olika workshops och fritidsaktiviteter så som flotte, cabbe eller bada i havet! Kursen riktar sig till dig som har ett stort musikintresse och vill utvecklas musikaliskt. Alla kan vara med från 15 års ålder. Till denna kurs har du med dig egna assistenter. Kvällsprogrammen, som genomförs med Sommar & Sol, kan t.ex. innehålla musik-strand-myskvällar, mm. 

 

Sommar & Sol - 6.790 kr 

31 juli - 4 augusti 

Sommar & Sol är en 5-dagars kurs för dig som önskar mindre grupp och lugnare tempo. I programmet finns bl. a. intressegrupper, fritidsaktiviteter och roliga kvällsarrangemang av olika slag. 

I aktiviteter, intressegrupper och program möts och utmanas du av dig själv, andra och ledarna på olika sätt. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som t.ex. idrott, musik eller något kreativt. Här jobbar vi tillsammans, ledarna inspirerar dig att våga och vilja testa på nya saker under veckan. Resten av dagen blandas med olika aktiviteter, bad och roliga kvällsprogram. Kvällsprogrammen, som genomförs med Sound & Action "mini", kan t.ex. innehålla musik-strand-myskvällar, mm.  

 

Solklart (f.d Sommarveckan) - 6.790 kr

12 - 16 augusti

Här får du vara med och uppleva fem dagar med varierat innehåll. Kursdagarna liknar varandra i upplägg med programpunkter på förmiddagarna, eftermiddagarna och kvällarna. Förmiddagarna har ett blandat utbud av upplevelser, såsom musik, skapandeaktiviteter av olika slag och strandmys.
Under denna vecka finns det också möjlighet att tillbringa tid tillsammans med snälla, gosiga hundar. Du kommer få veta mer om olika hundraser och prova på olika hundaktiviteter samt promenera med dem runt Furuboda. Eftermiddagarna innebär ofta ett fritt val av aktiviteter, då det erbjuds turneringar, bad, cabbe eller flotteturer, mm. Kvällarna varvas med tex. musik, bingo och föreläsningar. Veckan hette tidigare Sommarveckan.

 

Frågor om ansökningar, stöd/assistans och boende, kontakta Martina Sandmark på 044-781 46 34 eller martina.sandmark@furuboda.se

Frågor om program mm, kontakta Annica Nordqvist på 0708-80 60 99 eller annica.nordqvist@furuboda.se

 

Fondbidrag 

Om du söker till någon av våra korta kurser och uppfyller kriterierna till våra fonder har du möjlighet att söka fondbidrag. Läs mer om detta på vår informationssida om fonder och stipendier. 

 

Läs även om kursernas innehåll i kursfoldern

 

 

Ansök i första hand digitalt via denna länk, krävs ej bankID
eller genom att ladda ned ansökningsblankett och posta/maila den till oss.

Låt dig inspireras av vår film

Furubodas sommarkurser

Kontakta oss