Europeiska Solidaritetskårens Volontärresor

Gör en volontärresa och gör skillnad på riktigt!

Ung kvinna som sitter vid havet och håller på att samla in skräp

Europeiska Solidaritetskårens Volontärresor

Är du mellan 18 och 30 och söker möjligheter att hjälpa till i samhället, i eller utanför EU?

Då kan du gå med i Europeiska solidaritetskåren som är till för unga som vill jobba i projekt som gynnar samhället, antingen utomlands eller i hemlandet. Via kåren får du stöd och ett ekonomiskt bidrag. Projektet finansieras av Europeiska unionen.

Att delta i kåren kan bli en inspirerande och lärorik erfarenhet där du kan bidra till förändring och samtidigt utveckla dina kunskaper och färdigheter.

Projekten kan handla om många olika områden – utbildning, medborgarskap och demokratiskt deltagande, miljö och naturskydd, migration, kultur, humanitärt bistånd och mycket annat.

Hur går det till?

Du som vill delta måste registrera dig på Europeiska solidaritetskårens portal.

På portalen kan du hitta erbjudanden från organisationer och kontakta andra kårmedlemmar. Det kostar ingenting att delta, Solidaritetskåren står för förberedelser, resa, bostad, mat, försäkring och fickpengar. En volontärresa kan vara allt från 2 månader upp till 12 månader.

Föreningen Furuboda är en av organisationer i Sverige som har fått en Kvalitets-utmärkning (2022-2027) och kan vara stödorganisation till en svensk volontär som har hittat ett mottagandet volontärprojekt. Vi är inte projektägare men finns tillgängliga för frågor och funderingar kring volentärresor, hör då av dig till;  anna-katinka.n.svensson@furuboda.se

Läs mer och registrera dig för att se alla intressanta volontärprojekt: Volontärarbete | European Youth Portal (europa.eu

Europeiska Solidaritetskåren

 

Finansieras av Europeiska unionen

 

Film om Volontärarbete för unga

Fem ungdomar berättar om sina egna upplevelser som volontärer i Europa. Se den här!

Volontärarbete för unga

Kontaktperson för mer information